
Ingrediente pentru Linte cu orez:
300 g linte roşie, 1 ceapă, 2 linguri ulei, 250 g orez, 1 legătură pătrunjel, 1 lingură suc de lămâie, 50 g smântână, 1 lingură vegeta, condimente (oregano, maghiran, cimbru), 2 linguri pastă de tomate.
Mod de preparare
Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost în prealabil aleasă, spălată şi pusă la înmuiat de seara. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă bine în apă cu ulei. După ce lintea este aproape fiartă, se adaugă ceapa şi pasta de tomate. După gust, se aromatizează cu oregano, măghiran, cimbru şi suc de lămâie. Orezul se fierbe la foc mic, timp de 20-25 de minute, împreună cu vegeta. Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu orezul numai după ce am oprit focul.
Orezul se aşază pe farfurie în formă de cerc, iar la mijloc se pune lintea. Se amestecă zeama de lămâie cu smântână şi se toarnă peste linte. Se ornează cu bucăţi de lămâie.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob