Ingrediente:
mazăre păstăi (1 kg.), spanac (câteva frunze), unt (60-70 gr.), faina (1/2 lingura), zeama carne (2 l), zahăr (1 linguriţă), hasmaţuchi, sare, pătrunjel.
Mod de preparare:
Se curăţa mazărea şi se pun boabele cu apă la foc. După câteva clocote, se adăugă frunzele de spanac şi de salată verde şi sărea. După ce boabele de mazăre sunt bine fierte, se trece totul prin sită. În timp ce legumele fierb, în oală în care se vor strecura se topeşte untul, se presara faină, apoi se adăugă câteva linguri de zeamă în care a fiert mazărea. Se lasa să fiarbă 5-10 minute. Se adăugă pireul, restul de zeamă, sarea şi zahărul, după plac. Se amestecă bine şi se mai da un clocot.
Servire:
Se serveşte presărată pe deasupra cu o legătură de hasmaţuchi sau de mărar tocate mărunt.