
Ingrediente pentru Supă de ceapă ,4 porţii: 400 g ceapă 50 g faină 50 g unt 100 g caşcaval 100 g pâine toast 50 g griş, 1 ou, 1/2 legătură de mărar, 15 g sare, 1 g piper alb.
o Ceapa se curăţă, se spală, se taie peştişori; apoi se pune la fiert în circa 1l de apă caldă cu puţină sare.
o După 10 minute se adaugă un sos alb făcut din unt şi faină; subţiat cu supă sau apă caldă. Pâinea se taie cubuleţe, apoi se rumeneşte într-o tavă, la cuptor.
o Vasul cu supă se acoperă şi se fierbe încă 15 minute împreună cu o lingură de griş pus în ploaie.
o Când supa este fiartă, se drege cu oul bătut spumă şi diluat cu puţină supă fierbinte; apoi se condimentează după gust cu sare şi piper. Supa se serveşte fierbinte, cu caşcaval ras, crutoane de pâine şi mărar tocat pe deasupra.