Ingrediente pentru 6 porţii de Pateuri cu ciuperci: 400 g aluat de foietaj, 200 g ciuperci, 50 g smântână, 1 ou, 2 legături de ceapă verde, 50 ml ulei, 15 g sare, 2 g piper.
o Ceapa se curăţă, se spală, se scurge bine de apă şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape reci şi se taie mărunt.
o Ciupercile împreună cu ceapa se călesc în ulei. După ce s-a evaporat sosul din tigaie, iar ceapa a devenit sticloasă, se condimentează după gust cu sare şi piper.
o Compoziţia se lasă să se răcească, se adaugă oul, apoi amestecul se subţiază cu smântână şi se amestecă până la omogenizare.
o Pe foaia de aluat întinsă pe o planşetă se pune un strat de umplutură; se rulează pe lungul foilor şi se taie în bucăţi de circa 5 cm.