
Ingrediente:
morcov (3 buc.), ţelină (1 buc.), păstârnac (2 buc.), ceapă, pătrunjel, varză (2 foi), praz (2 buc.), apă (2 1/2 l), sare, suc de roşii (200 gr.), untdelemn (1 -2 linguri), piper.
Mod de preparare:
Se curăţa zarzavatul, se spala bine în mai multe ape, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă rece. După ce a început să fiarbă, se adăuga o parte din sare şi se lasa cu un capac deasupra să clocotească mai departe. Când zarzavatul este foarte bine fiert, se dă oala jos de pe foc şi se strecoară supa într-o altă oala sau se scoate zarzavatul cu o spumieră. Se aşează din nou la foc, se adăugă untul sau untdelemnul şi sucul de roşii, iar când clocoteşte se pune şi garnitură care constă în: gris, orez, găluşte. Se mai lasa să fiarbă 10 -20min. Până când garnitura respectivă este fiartă.
Servire:
Se răstoarnă supă în castron şi se presara pe deasupra pătrunjel verde tocat fin.