Ingrediente pentru 4 porţii de Supă de roşii cu orez: 600 gr roşii, 50 gr orez, 100 gr morcovi, 100 gr ceapă, 100 gr păstârnac, 100 gr ţelină, 100 gr ardei gras, 1/2 legătură de pătrunjel, 50 ml ulei, 20 gr sare.
Mod de preparare Supă de roşii cu orez:
o Morcovii, ceapa, păstârnacul şi ţelina se curăţă, se spală; apoi ceapa se toacă mărunt, iar morcovii, păstârnacul şi ţelina se rad pe răzătoarea cu găuri mari.
o Ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Verdeaţa se toacă mărunt, iar roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie cuburi.
o Se călesc în ulei încins, circa 5 minute, legumele, mai puţin roşiile, şi se adaugă apoi circa 2 litri de apă.
o După circa 30 de minute de fierbere, se adaugă orezul; când acesta este aproape fiert, se pun roşiile, verdeaţa; se condimentează cu sare după gust, continuând fierberea timp de circa 10 minute.