
Ingrediente pentru 4 porţii de Supă de usturoi: 1 căpăţână de usturoi, 100 g morcovi, 100 g ceapă, 200 g cartofi, 4 felii de pâine, 50 g unt, 300 ml lapte, 100 g smântână, 1/2 legătură de pătrunjel, 20 g sare, 2 g piper alb.
o Untul se pune la topit într-o tigaie pe flacără mică; usturoiul se curăţă, apoi căţeii întregi se pun la călit în untul topit.
o Morcovii, ceapa şi cartofii se curăţă, se spală; apoi morcovul se rade, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubuleţe şi se pun la călit peste usturoi.
o După ce legumele sunt uşor călite, se adaugă circa 500 ml apă şi se fierbe până când sunt gata.
o Se adaugă miezul de pâine şi laptele; se mai dă într-un clocot, apoi se mixează cu ajutorul unui blender, se adaugă pătrunjelul tocat, se drege cu smântână, şi se condimentează după gust cu sare şi piper.