
Ingrediente pentru Supă din sfeclă: 150 g sfeclă roşie, 50 g smântână, 10 g zahăr; 1 albuş, 10 g salată verde, puţin pătrunjel şi mărar tocat; zeama sau sare de lămâie (după gust), 600 g apă, sare (după gust).
Mod de preparare Supă din sfeclă: Sfecla, curăţată şi bine spălată, se dă prin răzătoarea de zarzavat, se adaugă ceapa, se aşază într-o oală cu apă şi se lasă să fiarbă încet, acoperit, până ce este gata. Se strecoară, zeama se pune din nou la foc, se adaugă sarea de lămâie, zahărul şi sarea. Când dă un clocot, se adaugă albuşul de ou fiert şi tocat, salata, spălată şi tăiată ca tăiţeii, şi se ia imediat de la foc (nu trebuie să fiarbă).
Se drege cu smântână şi se serveşte cu verdeaţă tocată.
Maria Deleanu, Carte de bucate