Tăiței cu griș sau pesmet, Tăieței cu brânză dulce, Tăieței cu mac, Tăieței cu șuncă, Tăieței cu parmezan

Tăiței cu griș sau pesmet, Tăieței cu brânză dulce, Tăieței cu mac, Tăieței cu șuncă, Tăieței cu parmezan

Tăiței cu griș sau pesmet

Tai tăieţeii puţin mai laţi ca pentru supă, îi fierbi în apă sărată; pe când îi fierbi, pui unt Ia foc şi rumeneşti în el griş sau pesmet. Când tăiţeii sunt fierţi, îi strecori, îi aşezi în farfurie, torni peste ei grișul prăjit şi unt proaspăt topit.

Unii îi fierb în lapte.

Tăiței cu griș sau pesmet, Tăieței cu brânză dulce, Tăieței cu mac, Tăieței cu șuncă, Tăieței cu parmezanTăieței cu brânză dulce

Fierbi tăiţeii în apă sărată ; ai o formă unsă sau prăfuită cu pesmet sau cu făină, pui un rând de tăiţei şi unul de brânză până se va umple forma. Aşezi la cuptor şi laşi până ce se va rumeni. În fundul formei se face o coajă rumenă, torni pe farfurie astfel ca fundul să rămâne în sus.

Tăieței cu mac

Fierbi tăiţeii în apă sărată- Pisezi puţin macul în piuliță; apoi amesteci tăieţeii cu macul şi cu unt şi torni în farfurie.

Tăieței cu șuncă

Toci şuncă fiartă, o amesteci cu două gălbenuşuri de ouă și cu smântână, amesteci cu tăiţei fierţi şi cu unt. Ungi o formă, o prăifuiești cu pesmet siau cu făină, torni tăieţei în ea şl pui la cuptor. Laşi să se rumenească, scoţi în farfurie şi dai la masă.

Tăieței cu parmezan

Fierbi tăiețeii în apă sărată, apoi îi amesteci cu unt proaspăt topit şl cu parmezan ras. Îl pui pe taler, mai dai un praf de parmezan peste şi-i dai la masă. Îi poţi pune la cuptor ca să prindă coajă.