
Ingrediente pentru Tort de biscuiţi, nuci şi ficat crud: 20 g făină de grîu; 50 g zahăr, 1 ou, 60 g ficat, 25 g nuci; 50 g fructe uscate (curmale, smochine, stafide sau caise), 75 g frişcă.
Mod de preparare Tort de biscuiţi, nuci şi ficat crud: Se bate albuşul spumă. Cînd este aproape gata bătut se adaugă 10 g zahăr şi se mai bate pînă se topeşte bine zahărul. Gălbenuşul se freacă cu 10 g zahăr, se adaugă albuşul bătut, făina, puţin cîte puţin (în ploaie). Se unge cu unt o formă mică sau; se taie din hîrtie un rotogol care se aşază pe o tavă mai mare; se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor. Fructele se fierb cu restul de zahăr şi 2-3 linguri de apă pînă ce se moaie puţin, apoi se toacă foarte mărunt şi se freacă cu ficatul care a fost tăiat ca tăiţeii, opărit cu apă fierbinte şi trecut prin sită.
Se taie tortul în trei blaturi, iar fiecare blat se unge cu crema de ficat şi fructe şi cu nuci pisate mărunt.
Se garniseşte cu frişcă.
Maria Deleanu, Carte de bucate