Cantități:
Blat: 150 g zahăr și 2 pliculețe zahăr vanilat, 4 ouă întregi și 8 gălbenușuri se amestecă pe baia de abur până începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se adaugă în ploaie 100 g făină, praf de copt stins în suc de lămâie și 90 g unt sau margarină topită. Se unge și se tapetează o tavă obișnuită cu făină, (tava mai mică decât cea albă de la aragaz) și se coc două foi la foc potrivit care apoi se taie în două în lung. Se pot obține și 4 foi în formă rotundă de tort.
Crema: 8 albușuri cu 8 linguri de zahăr și zahăr vanilat 2 pliculețe se fierb pe baia de abur până este tare; se ia de pe foc și se adaugă sub agitare 70 g unt topit.
Se pune crema între foi și se presară peste fiecare nucă de cococ sau nuci trase cu zahăr și mărunțit.
Jumanca Rumann