Ingrediente:
500 g de cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, o ceapă mare, sare, piper
Mod de preparare:
Tăiaţi cartofii păi, tamponati- i cu un prosop curat şi puneţi-i la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Când se pot sfărâma cu furculiţa, luaţi-i la o parte, scoateţi-i din grăsime, lăsaţi-i să se răcească. Între timp, tocaţi ceapă, căliţi-o şi puneţi-o peste cartofi. Bateţi ouăle, adăugaţi-le peste aceste ingrediente, potriviţi de sare şi piper. Puneţi puţină grăsime într-o tavă largă, lăsaţi să se înfierbânte, puneţi compoziţia şi daţi tava la cuptor. Când preparatul este gata pe jumătate, întoarceţi-l cu ajutorul unei spatule de lemn şi daţi-i pe cât posibil forma rotundă. Prăjită şi pe partea cealaltă, tortillia se aşază pe platou, se taie în cuburi potrivite şi în fiecare se înfige câte o scobitoare.