400 g făină, 30 g drojdie, 2 ouă întregi, 1 gălbenuş, 1 pahar de lapte, 2 linguriţe zahăr, 1/2 linguriţă sare, 1 lingură rom, vanilie sau vanilină. Pentru cremă: 125 g unt, 100 g zahăr pudră.
Se cerne făina într-o covată şi se face loc la mijloc. Se-parat se freacă drojdia cu două linguriţe de zahăr şi puţin lapte până se face ca o cremă. Se toarnă peste făină, se adaugă două ouă întregi şi un gălbenuş, frecat cu sare, laptele cald, o lingură de rom şi vanilie. Se frământă bine până se face băşici. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale. Se lasă la cald să crească. Se freacă untul proaspăt cu zahărul pisat până se face spumă. Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe masa de aluat presărată cu făină, se întinde o foaie groasă de 1 cm, iar deasupra se întinde crema de unt într-un strat cât mai uniform. Se rulează sul şi se taie în bucăţi de 3 — 4 cm, care se aşază pe una din feţe, într-o formă rotundă, unsă cu unt (nu se aşază bucăţile prea îndesate ca să aibă loc să crească). Se lasă să crească, se ung cu albuş şi se coc la foc potrivit. Când sunt gata se presară cu zahăr pudră.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti