Ingrediente pentru Varză dulce la cuptor:
-1 kg varză dulce tocată marunt, 500g costiţă afumată; 2 cepe tăiate mărunt, 2 linguri făină, 4 linguri bulion; o roşie tăiată felii, 3 foi de dafin, cimbru, piper, boia.Mod de preparare:
Pentru a obtine Varză dulce la cuptor procedam astfel: Se pune varza tăiată mărunt cu sare într-un bol şi se lasă o jumătate de oră. Se pune la fiert cu apă cât să o acopere, până se înmoaie, aproximativ o oră.
Între timp se prăjesc costiţele în două linguri de ulei. Se scot şi se scurg pe un şervet.
Într-o tigaie se pune o lingură de ulei şi se căleşte ceapa. Se adaugă două linguri de apă şi se dă într-un clocot. Într-un bol amestecaţi făina cu două linguri de apă, adăugaţi bulionul, piper şi boia.
Amestecaţi bine, apoi puneţi peste ceapă. Se stinge totul cu o cană de zeamă din cea în care a fiert varza, se lasă un sfert de oră să scadă. Puneţi carnea în varză şi sosul de ceapă, potriviţi de sare dacă mai este nevoie, presăraţi puţin mărar tocat, adăugaţi cimbru, foi de dafin şi ornaţi cu feliile de roşii. Băgaţi la cuptor pentru o jumătate de oră.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă