Ingrediente pentru Ardei umpluţi :
-10 ardei graşi – medii ca mărime (puteţi pune în loc de ardei roşii proaspete);
-700 g carne de curcan tocată;
-50 g slănină sau bacon (opţional) – tocate mărunt;
-60 g orez;
– 50 ml ulei de măsline, 1 ceapă mare, 1 ou, 30 g făină, 50 g pastă de tomate (bulion, suc de roşii), 2 morcovi, 1 ţelină mică, 1/2 legătură mărar proaspat, sare şi piper după gust, un vârf de cimbru, 1 foaie mică de dafin, smântână sau iaurt pentru servit.
Ardei umpluţi – Mod de preparare:
Alegem ardeii astfel încât să nu fie pătaţi sau stricaţi şi îi curăţăm de cotoare şi seminţe, apoi îi spălăm. Curăţăm şi tocăm ceapa mărunt. Curăţăm morcovii şi ţelina, apoi le tăiem felii şi tocăm pătrunjelul. Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt şi călită uşor, orezul, oul bătut, mărarul.
Asezonăm cu sare, piper şi puţin cimbru. Amestecam bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Umplem ardeii cu această compoziţie şi dăm prin făină partea de la cotor, le punem un capac din felii de roşii, apoi îi punem în vasul în care îi gătim împreună cu o roşie, o frunză mică de dafin plus feliile de morcovi şi de ţelină.
Punem apă caldă peste nivelul ardeilor şi îi punem la fiert. După ce au dat în clocot lăsăm să fiarbă cam 10 minute. Pregătim un vas termorezistent în care punem un sos obţinut din amestecarea pastei de tomate cu făina, pe care l-am diluat cu zeama în care au fiert ardeii. Adăugăm 50 ml ulei. Scoatem ardeii şi îi punem în vas peste sos. Pasăm morcovii şi ţelina, le turnăm peste ardei şi îi introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu. Îi servim calzi, cu smântână sau iaurt. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă