
Ingrediente:
kaiser (250 g), slănină afumată (250 g), cârnaţi afumaţi (4), untură (100 g), cepe (4), orez (125 g), boia dulce, sare, piper, faina (1 lingura), o ceaşcă de smântână, varza murată (1).
Mod de preparare:
Se înăbuşă în untura cepele tăiate peştişori apoi se adăugă costiţă şi slănină, tăiate cubuleţe mici. Se sărează, piperează şi se pune boiaua. Se lasa cratiţa pe foc mic cca 1/2 de oră. Se fierbe orezul în apă sărată, se scurge şi se stropeşte cu apă rece. Într-o cratiţă unsă cu grăsime se pune un strat de varză acră tocată, un rând de cârnăciori tăiaţi în rondele, un rând de orez fiert, un rând de costiţă şi slănină cu ceapă, în fine un ultim rând de varză. Smântână se amestecă minuţios cu o lingură de făină şi se toarnă peste varză. Se pudrează cu boia şi se pune cratiţa la cuptor.