Ingrediente
♦ 300 g făină
♦ 150 ml apă
♦ 6 linguri untdelemn
♦ sare, după gust
Preparare
Pe o planşetă de bucătărie se cerne făină, se face o gropiţă la mijloc. Se toarnă apă şi sare, după gust, pentru a obţine un aluat potrivit de tare. Se frământă bine. Se lasă să se odihnească o jumătate de oră pe planşetă, fiind acoperit cu o cratiţă. Pe masă se pune o faţă de masă curată, se presară făina şi se începe întinderea aluatului. Dacă aluatu este moale se poate întinde cu sucitorul. Când s-a obţinut, pe toată întinderea mesei, o foaie subţire ca pentru plăcintă, se taie mărginile, se frământă din nou şi se întinde o altă foaie. Se lasă să se zvânte foarte puţin. Se stropeşte cu margarină topită sau untdelemn.
Foaia se poate umple cu nuci, mere, migdale, ciuperci, spanac etc.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press