Ingrediente
♦ 6 ardei graşi
♦ 4 cartofi
♦ 1 ceaşcă orez
♦ 2 cepe
♦ 5 roşii potrivite
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ 4 linguri untdelemn
♦ 1 lingură faină
♦ 1 lingură margarină vegetală
♦ zahăr, după gust
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust.
Preparare
Ardeii se spală şi li se scot cotoarele şi seminţele. Cepele se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în untdelemn încins, împreună cu orezul. Cartofii se fierb, se curăţă de coajă, se rad mărunt, se amestecă cu orezul, ceapa şi pătrunjelul, se pun sare şi piper şi se umplu ardeii cu respectiva compoziţie. Apoi se aranjează frumos într-o cratiţă, printre ei se adaugă roşiile tocate mărunt, se toarnă apă, se pune sare, piper şi zahăr. Se ţin la cuptor până s-a fiert orezul. Din zeama formată se scot două linguri, la care se adaugă făină, margarină, sare, se freacă totul bine, să se omogenizeze şi se toarnă apoi peste ardei. Atenţie la sare şi piper, trebuie gustată şi pasta, şi zeama şi sosul. Se servesc calzi.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press