
Ingrediente:
-16 aripioare de pui (mici, să se pătrundă uşor), 100 g pesmet, 100 g făină, 100 g fulgi de porumb mărunţiţi, 2 ouă,
sare, piper, boia dulce, chilli, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Aveţi nevoie de trei vase: în primul vas puneţi jumătate din cantitatea de făină; în al doilea bateţi ouăle şi puneţi sare şi piper; în al treilea amestecaţi restul de făină, cu fulgii sfărâmaţi, pesmetul, un vârf de cuţit de boia şi un vârf de cuţit de chilli. Fulgii îi puteţi sfărâma punându-i într-o pungă peste care treceţi cu făcăleţul sau în robot. Aripioarele le spălăm şi le stergem cu prosoape de hârtie, apoi le trecem, pe rând, prin primul vas, apoi prin al doilea şi prin al treilea. Le punem la prăjit când uleiul din tigaie e încins (cam 2 degete de ulei) şi le lăsăm până se rumenesc frumos (cam 10 minute), întorcându- le de pe o parte pe alta. Le scoatem pe o farfurie cu şerveţele pentru a asborbi surplusul de ulei şi eventual, le tamponăm deasupra cu încă un şervet. Le servim cu salată, cu piure sau cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă