
Ingrediente:
faină de grâu (200 g), faină de secară (200 g), drojdie (15 g), ouă (3), smântână (30 g), unt (40 g), sare.
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se pune faină de grâu, se face o gropiţă în mijloc în care se va pune drojdia dizolvată în apă caldă. Totul se amesteca, după care se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la cald, aproape 2 ore; în acest timp, aluatul va trebui să crească încă o dată cât a fost. Când a crescut bine, se adăugă faină de secară, gălbenuşurile cu ou, smântână, sarea şi albuşurile bătute spumă. Se lasa apoi să se odihnească încă 20 de minute. Se încinge puţin unt într-o tigaie, se ia cu lingura din aluat şi se prăjesc clătite, mai groase decât cele obişnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smântână şi peşte afumat.