Ingrediente:
carne de vacă (500 g), ulei (2-3 linguri), cartofi (3), morcov (1), ardei gras (2), cepe (2), fasole uscată, roşii (3-4), ouă (1), smântână (1 pahar), sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se taie în bucăţi potrivite şi se pune într-o cratiţă cu untura să se rumenească puţin. Se adăugă cepele tăiate peştişori, morcovii tăiaţi în rondele, ardeii fideluta. După ce totul a căpătat o culoare aurie se adăugă cartofii în cuburi, conopida, mazărea şi fasolea, apoi se toarnă 2 pahare de apă sau zeamă de carne, se sărează, se piperează şi se lasa să dea câteva clocote la foc mic. Când cartofii sunt încă destul de ţări, se aşează în cratiţa feliile de roşii iar cratiţa se dă la cuptor, pentru că ghiveciul să scadă.Înainte de a-l servi, se bate oul, se amestecă cu smântână şi se toarnă peste ghiveci, lăsând încă 10 minute cratiţa în cuptor. Când mâncarea este gata se presara cu pătrunjel verde.