Ingrediente
1 kg spanac proaspăt, 1 legătură ceapă verde, 1 legătura usturoi, 3 ouă, 2-3 linguri ulei, 100 g smântână, 2 linguri orez, 1 lingură vegeta, verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel.
Mod de preparare
Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă în oala de ciorba cu apă şi ulei, apoi se adaugă spanacul scurs şi tăiat în şuviţe şi se înăbuşă împreună 5 minute. Se completează cu apă/ aproximativ 3 litri, se lasă să dea un clocot, apoi se pune orezul și vegeta, şi se fierbe totul încă 30 de minute, după care se adaugă borşul. Se drege borşul cu smântână şi se serveşte cu omletă care se taie în pătrăţele şi se introduc în oală. Se adaugă apoi verdeaţa tocată fin şi borşul e gata.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob
