
Ingrediente
2 vinete, 5-6 ardei, 3 cepe, 1 conopidă mică, 1 mână fasole verde, 4-5 căţei de usturoi, 3-4 roşii mari, 1 lingură vegeta, sare, 3-4 ouă, 100 g caşcaval ras, sare.
Mod de preparare
Se coc vinetele şi ardeii, se curăţă şi se taie fâşii. Ceapa se toacă şi se înăbuşă în ulei şi apă, iar roşiile se curăţă de coajă şi se taie felii, fasolea verde se curăţă, iar conopida se rupe bucheţele mici, care se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierte, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Ingredientele Menţionate se amestecă cu usturoiul tocat fin, gălbenuşurile şi vegeta. Într-un vas de Jena, care în prealabil a fost uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, se toarnă compoziţia care se stropeşte cu 3linguri de ulei şi se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 25 de minute. Între timp, se bat albuşurile spumă şi se amestecă cu caşcavalul ras. Când budinca s-a rumenit, se scoate, se toarnă albuşul şi se mai ţine la cuptor 5 minute. Se poate servi atât caldă, cât şi rece.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob