Ingrediente
1 kg spanac, 100 g granule soia, 2 linguri făină, 1 lingură unt, 100 ml lapte, 2 ouă, vegeta.
Mod de preparare
Spanacul se alege bine şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat, se face un sos mai gros, dintr-o lingură de unt, la care se adaugă făina şi se stinge cu lapte. Tot separat, se fierbe şi soia granule cu vegeta în apă scăzută. Sosul se amestecă cu spanacul şi, după se s-a răcit, se adaugă 2 gălbenuşuri, puse pe rând, iar la sfârşit, 2 albuşuri bătute spumă, granulele de soia şi sare, dacă mai este necesar. Se unge cu unt un vas de |ena, se toarnă compoziţia şi se acoperă. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob