Ingrediente
500 g cartofi, 2 linguri făină, sare, cimbru, 1 ceapă, 1 lingură ulei de măsline, 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate, 100 g brânză tofu, pătrunjel verde.
Mod de preparare
Se fierb cartofii, se curată si se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se adaugă făina astfel ca aluatul să fie ceva mai tare şi se condimentează cu sare şi cimbru. Se fac cu mâna, dată prin făină, nişte cârnăciori de 6-7 cm şi se fierb în apă cu sare. Între timp, se prepară sosul de roşii: se înăbuşă ceapa tocată foarte fin cu uleiul şi apa. După ce s-a înăbuşit bine, se pune sucul de roşii: se înăbuşă ceapa tocată foarte fin cu uleiul şi apa. După ce s-a înăbuşit bine, se pune sucul de roşii, se potriveşte de sare Şi se mai dă în câteva clocote. Cârnăciorii se scurg de zeamă, se pun pe farfurie, iar deasupra se toarnă sosul şi se presară brânză rasă. Se servesc calzi. Se ornează cu pătrunjel verde tocat fin.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob