Ingrediente
♦ 500 g cartofi
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
♦ conopidă murată
♦ ardei copţi la borcan
Sosul
♦ 1 ceapă potrivită
2 linguri margarină vegetală (sau 2 linguri untdelemn)
♦ 1 lingură oţet
♦ 1 lingură făină
♦ 1 lingură zeamă de lămâie
♦ 1 linguriţă zahăr
♦ 2 linguri muştar
♦ 100 ml apă
♦ 1 vârf de cuţit chimen pisat
Preparare
Cartofii se spală, şe fierb în coajă, se adaugă sare după ce clocoteşte apa, se scot şi se curăţă de coajă, se pun într-un castron, se pune. sare, şi se toarnă peste ei sosul de mai jos, cât este cald. Se lasă să se răcească şi se presară piper.Se garnisesc cu conopidă murată sau ardei copţi puşi la borcan.
Sosul
Într-un vas se pune margarina la topit, apoi se adaugă făina, 100 ml apă, oţet, muştar, zahăr şi ceapă tocată fin. Se amestecă totul bine şi se ţine, la foc potrivit, timp de 10 minute. Spre sfârşit se adaugă chimenul pisat.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press