
Ingrediente:
2 kg cartofi, 500 g ciuperci, 2 foi dafin, 70 g brânză Gruiyere, 380 ml lapte, 380 ml smântână dulce, 1 lingură muştar Dijon, 2 căţei usturoi, ulei, unt, pătrunjel.
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160 grade/4. Se fierb cartofii întregi, curăţaţi într-o cratiţă cu apă sărată. Se scurg şi se feliază.
Se încălzesc 2 linguri ulei apoi se adaugă ciupercile şi 2 foi de dafin. Se ţin câteva minute până se evaporă tot lichidul. Se aşază cartofii şi ciupercile într-un vas termorezistent uns cu unt. Deasupra se pune brânza rasă. Într-o cană se amestecă laptele cu smântâna, muştarul, usturoi tocaţi mărunt şi pătrunjelul. Se asezonează, apoi se toarnă peste brânză.
Se pune la cuptor 30-40 minute până se rumeneşte.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă