Ingrediente
♦ 3 cepe potrivite
♦ 1 ardei gras
♦ 2 roşii
♦ 2 cartofi
♦ 1 dovlecel mic
♦ 3 linguri untdelemn
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat, sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Cepele se curăţă şi se taie în inele mai groase. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Ardeiul, fără seminţe şi cotor, se taie pătrăţele. Dovlecelul şi roşiile, ambele decojite, se taie în cuburi mici. Toate legumele se amestecă, se pun peste ele untdelemn, sare, piper şi se presară pătrunjel. Se bagă la cuptor şi se ţin până ce cartofii s-au înmuiat. Se serveşte ca aperitiv sau ca garnitură la preparatele din ciuperci.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press