1/2 kg marmeladă, 2 linguri lapte sau apă, 2 linguri ulei, 220 g făină, 2 linguriţe rase bicarbonat, 2 linguri rom, vanilie, 150 g nuci, 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ), ulei pentru uns forma.Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust. Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 g nuci tăiate în lung, precum şi 1 — 2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom. Se unge o formă de tablă, dreptunghiulară, cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia. Se coace la foc potrivit (mal mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul) Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie. Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti