
Ingrediente:
6 chifle, 1 cană lapte, 1 borcan spanac (800 gr.), 1 ou, un cub de unt, vegeta (sare), piper, 100 gr.şuncă presată (sau parizer, bacon,), puţin caşcaval ras
Mod de preparare:
Se taie căpăcelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte călduţ. Compoziţia de umplere: Spanacul din borcan se scurge de zeamă, se taie mărunt, se amestecă cu 1 ou, 1 cub de unt, vegeta, piper, şi mezelul tăiat cubuleţe. Aceasta compoziţie se pune pe foc până dă un cloclt. Cu ea, se umplu cele 6 chifle, se presara puţin caşcaval res, apoi se pun căpăcelele. Chiflele se ung cu puţin unt şi se pun la cuptor 20 – 30 minute.
Servire:
Se servesc calde, dar sunt gustoase şi reci.