Ingrediente pentru 4 porţii de Chiftele cu piept de pui si susan: 400 gr piept de pui, 50 gr franzelă, 50 gr ceapă, 3 căţei de usturoi, 1 ou, 1/2 legătură de pătrunjel, 1/2 legătură de mărar, 100 gr seminţe de susan, 200 ml ulei, 2 gr piper, 2 gr boia, 20 gr sare.
Mod de preparare Chiftele cu piept de pui si susan:
o Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă rece; apoi stoarsă bine.
o Peste came se adaugă oul crud, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt, usturoiul, piperul, boiaua şi sarea, apoi se amestecă bine.
o Se ia câte o linguriţă cu vârf din compoziţie şi se formează chiftelele rotunde care se trec prin susan.
o Se înfierbântă tigaia fără grăsime 3-4 minute la foc mijlociu; se adaugă apoi uleiul şi imediat; se aşează chiftelele unele lângă altele, câte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc.
o Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Se servesc calde, cu garnitură de legume, piure de spanac sau de urzici.