Ingrediente
♦ 1 căpăţână cicoare de grădină
♦ 2 linguri untdelemn
♦ 1 ceapă potrivită
♦ 2 linguriţe margarină vegetală
♦ 1 lingură făină
♦ sare, după gust
♦ nucşoară rasă, după gust.
Preparare
Cicoarea se spală, se desfac frunzele, acestea se taie în felii subţiri şi se pun, pentru scurt timp, în apă clocotită cu sare, pentru a le dispărea gustul amar. Se scurg de apă. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte, într-o cratiţă cu untdelemn încins, până devine sticloasă. Se adaugă făina, se amestecă, se pun apoi feliuţele de cicoare. Se amestecă totul cu margarina, sarea, pusă după gust, şi praful de nucşoară.
Se serveşte ca atare, în chip de aperitiv şi ca garnitură la preparatele de cartofi sau fasole verde.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press