
Ingrediente pentru 4 porţii de Ciorbă cu perişoare de peşte: 800 g peşte, 200 g ardei, 100 g ceapă, 100 g roşii, 100 g morcovi, 50 g pâine, 1 ou, 25 g faină, 500 ml borş, 500 ml supă de peşte, 1 legătură de pătrunjel, 1/2 legătură de leuştean, 50 ml ulei, 15 g sare.
o Zarzavatul şi 50 g de ceapă rase prin răzătoarea cu găuri mari se călesc 2 minute în ulei. Apoi totul se stinge cu supa clocotită de peşte şi se lasă să fiarbă, până când se pregătesc perişoarele.
o Peştele se curăţă de solzi şi de piele; apoi se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale, de o parte şi de alta a acesteia. Carnea care rezultă se curăţă de toate oasele; se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă.
o La tocătură se adaugă restul de ceapă rasă fin, oul, faina, piperul, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine.
o Din compoziţia de perişoare se ia cu lingura o cantitate cât o măslină, i se dă o formă rotundă şi apoi se pune în ciorba care clocoteşte.
o Când zarzavatul este fiert, ciorba se acreşte cu borş după gust şi se adaugă leuşteanul tocat.