Ingrediente pentru 4 porţii de Ficăţei picanţi: 800 g ficăţei de pasăre, 200 g fidea de orez, 100 g ketchup dulce, 50 ml ulei, 100 g vin alb, 1 căţel de usturoi, 2 g cimbru, 2 g boia iute, 2 g piper, 20 g sare.
o Ficăţeii de pui se curăţă de tendoane, se spală, se şterg, apoi se taie bucăţi. Usturoiul se toacă mărunt.
o Într-un vas cu apă clocotită cu puţină sare, se pune fideaua; se îndepărtează de pe foc şi se lasă circa 10 minute; apoi fideaua se scurge, se stropeşte cu puţin ulei, sare şi piper şi se amestecă o într-o tigaie ; se pun uleiul şi usturoiul; se încinge, se adaugă ficăţeii şi se prăjesc. Când sunt aproape gata, se pune ketchupul, piperul, boiaua, sarea şi cimbrul, apoi se sting cu vin şi se mai călesc circa 5 minute.
o Ficăţeii se servesc cu garnitura din fidea de orez, ornaţi cu feliuţe de legume colorate şi verdeaţă.