Mod prepare Ciuperci umplute (de post): Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală, ţinându-le pe măsură ce le spălăm, în apă cu puţină lămâie, ca să nu se înegrească. Pe deoparte se aşează ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare câte un praf de sare şi o linguriţă de untdelemn. Se acoperă şi se ţin până se moaie. Pe de attă parte se toacă mărunt cotoarele; se pun în altă cratiţă să se înăbuşe cu puţină sare şi untdelemn. Când sunt muiate bine şi scăzute se dau deoparte să se răcorească, se amestecă cu foi de pătrunjel tocat mărunt, cu piper praf; cu această tocătură se umplu ciupercile de asemenea răcorite. Se aşează pe farfurie, şi se servesc reci.

Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti

Ciuperci umplute (de post)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *