Ingrediente:
măruntaiele, aripile şi o parte din spinarea unei păsări,oase de vacă (2-3), morcov (1), rădăcină de pătrunjel (1/2), păstârnac (1/2), ţelină (1/2), orez (2 linguri), zeama de varză (1 l), leuştean, sare, apă (1/2 l).
Mod de preparare:
Se spala bine oasele şi se aşează într-o oală pe foc, unde se lasa să fiarbă 1-1 1/2 oră, după care se strecoară. Se spala bine bucăţile de pasăre, se verifică bine să nu rămână tuleie sau puf, se introduc în zeama în care au fiert oasele şi se sărează uşor. Se înlătură spumă, de câteva ori, până când nu se mai formează şi se adauga zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat fin. Se lasa să fiarbă la foc potrivit, în oală acoperită. Când carnea este aproape fiartă, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adauga orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-doua clocote, se trage oală de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreala, iar pe deasupra se presara verdeaţa tocată fin.
Servire:
Se potriveşte de sare şi de acreala, iar pe deasupra se presara verdeaţa tocată fin.