Ingrediente pentru Ciorbă de salată verde:
5 salate, 2 cepe potrivite, 2 morcovi, 2 cartofi, 500 ml borş, 100 ml suc de roşii, 2 linguri vegeta, 2 ouă, 3 linguri ulei şi 100 ml smântână (opţional), 1 legătură leuştean.
Mod de preparare
În cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, norcovul şi cei 2 cartofi. Separat, în ulei şi puţină apă, se căleşte salata, după ce a fost spălată bine şi tăiată în bucăţi.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm salata bine năbuşită şi se mai lasă să fiarbă împreună circa 10 minute. După aceea, se adaugă sucul de roşii fiert în prealabil, borşul, vegeta si se mai fierbe totul 5 minute, la foc mic. Se opreşte focul şi se pun ouăle bătute bine cu smântână şi verdeaţă.
Se poate servi caldă sau rece.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob