Ingrediente
1 varză potrivită, 2 ardei graşi, 2 cartofi, 1 ceapă, 2 morcovi, 4-5 roşii, 1 lingură de vegeta, 1 litru borş, verdeaţă (pătrunjel și leuştean), 2 linguri de ulei.
Mod de preparare
Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza tocată se căleşte cu apă, puţin ulei si sare, puţin ulei şi sare. Roşiile se opăresc pentru a se îndepărta pieliţa şi se toacă mărunt, apoi se pun peste varză şi se mai înăbuşă 5 minute. Compoziţia obţinută se pune în supa aproape fiartă. Punem apoi borşul şi se mai fierbe 5 minute. Se serveşte garnisită cu pătrunjel proaspăt şi, opţional, cu smântână.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob