
Ingrediente
1 kg ciuperci, 200 g smântână, 1 legătură pătrunjel verde, sare, 50 g unt, 1 lămâie, condimente pentru ciuperci.
Mod de preparare
Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi, pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească până se vor prepara. înainte de a le folosi, ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii cât mai subţiri, se pun într-o cratiţă cu unt topit şi se lasă să se înăbuşe la foc mic, până scade zeama pe care o lasă. Apoi se adaugă smântână, condimente pentru ciuperci, pătrunjel verde tocat fin şi se mai lasă pe foc 10-15 minute. Se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob