
Ingrediente:
Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:
-1 l supa de legume (daca nu ai făcută în casă, foloseşte un cubuleţ Knorr);
-4-5 morcovi mari;
-3 cartofi potriviţi;
-sucul de la o portocală mică;
-o legătură de pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
Poate la prima vedere nu pare cea mai întâlnită combinaţie însă gustul dulceag al portocalei este fix ce trebuie pentru a „tăia” din aroma puţin amară a morcovului. Chiar merită să-i acorzi puţin credit şi să o încerci, este o supă foarte săţioasă şi bogată în vitamina C. Într-o oală încăpătoare, se pune 1 litru de apă. Când începe să fiarbă, se pun cubuleţul Knorr, morcovii tăiaţi rondele şi cartofii tăiaţi bucăţi. Se lasă să fiarbă cam 20 de min. până poţi străpunge legumele cu o furculiţă. Se scot legumele într-un vas, păstrând zeama. Se adaugă sucul de portocală şi se mixează fie în blender fie cu mixerul de legume. Apoi se toarnă treptat din zeama în care au fiert legumele până obţii consistenţa dorită. Se serveşte cu pătrunjel. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă