
2 ouă, 1 ceaşcă făină, 1 ceaşcă lapte, un praf sare, dulceaţă (marmeladă, brînză, carne).
Se pune într-un castron o ceaş că de făină, se adaugă ouăle şi sarea, se amestecă bine cu o lingură de lemn până ce ouăle au luat toată făina, turnând puţin câte puţin lapte rece şi amestecând mereu până ce se termină toată ceaşca de lapte. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţin lapte, sau făină. Se pune o tigaie cu coadă pe foc şi se înfierbântă, se unge cu o pană cu unt sau ulei, se toarnă o lingură plină din compoziţie în tigaie, mişcând tigaia ca să se acopere tot fundul. Când începe să se rumenească, se întoarce pe partea cealaltă. Clătitele se umplu cu dulceaţă, marmeladă, brânză sau carne.
Maria Deleanu, Carte de bucate