1 ou, 3 linguri de făină, 1 linguriţă de miere, 50 g (2 linguri cu vârf) de brânză de vaci, 1 linguriţă de unt, 1 linguriţă de sare.
Se spală oul, se sparge în farfurie, se amestecă încet, folosind o lingură de lemn, cu faina. Se obţine un aluat tare (se mai pune faină dacă e necesar) care se întinde în foi de 1/2 cm grosime. Separat se pune o oală (cu gura largă) umplută pe jumătate cu apă pe foc viu. Când apa clocoteşte se pune şi o linguriţă de sare. Se face focul mic. în pătratele de aluat se pune brânză în amestec cu miere. Se lipesc marginile ca să obţinem triunghiuri care se pun la fiert în apă clocotită. Se lasă 4-5 minute, se scot când s-au ridicat deasupra apei, se scurg şi se servesc cu unt deasupra.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92