
100 g muşchi de vită, 1 morcov, 2 cartofi, 1 lingură de ulei, 1/2 ardei gras, un praf de sare, 1/2 linguriţă de unt, 3 linguri de lapte.
Se curăţă, se spală legumele şi se taie felii groase care se pun să fiarbă într-un vas emailat acoperite cu apă caldă. Peste legume se pune bucata de muşchi de vită spălată şi uscată, apoi se acoperă vasul şi se fierbe la foc mic jumătate de oră. Se scot legumele (morcovul şi cartoful), se sfarmă mărunt cu furculiţa. Piureul obţinut se subţiază cu lapte sau cu zeama în care au fiert legumele, se amestecă apoi cu unt şi cu un praf de sare. Muşchiul se lasă în zeama în care a fiert încă cinci minute, apoi se scoate lângă piureu. Se face o salată din frunze de lăptucă, se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, se serveşte imediat.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92