Cremă de banane

Cremă de banane
3 banane, 2 căni lapte de soia (sau alt lapte), 1 lingură miere, 2-3 picături esenţă de vanilie.
Se pun în blender toate ingredientele. Se mixează. Se foloseşte ca desert. Se poate pune în congelator pentru a se consuma ca îngheţată.

Alte rețete aici.

Cremă de banane

Cremă de banane

Elena Pridie, Rețete pentru sănătatea noastră

Bananele

Compoziţie chimică:

Apă: 67-70%

Amidon: 12,6%

Zaharoză: 4-5%

Grăsimi: 0,2%

Materii azotate: 3-4,5%

Tanin: 6,5%

Vitamine: A (300 U.I.), B, C, urme de vit. E.

Substanţe minerale: P, Mg, K, Fe, Zn.

Proprietăţi: fructe foarte nutritive (se spune că sunt mai hrănitoare decât cartoful) – 100 g furnizează 100 de calorii, uşor digerabile, cu condiţia să fie consumate foarte coapte (nu prin procedee artificiale), echilibrante ale sistemului nervos, antiastenice.