Cremă de banane
3 banane, 2 căni lapte de soia (sau alt lapte), 1 lingură miere, 2-3 picături esenţă de vanilie.
Se pun în blender toate ingredientele. Se mixează. Se foloseşte ca desert. Se poate pune în congelator pentru a se consuma ca îngheţată.
Alte rețete aici.
Cremă de banane
Elena Pridie, Rețete pentru sănătatea noastră
Bananele
Compoziţie chimică:
Apă: 67-70%
Amidon: 12,6%
Zaharoză: 4-5%
Grăsimi: 0,2%
Materii azotate: 3-4,5%
Tanin: 6,5%
Vitamine: A (300 U.I.), B, C, urme de vit. E.
Substanţe minerale: P, Mg, K, Fe, Zn.
Proprietăţi: fructe foarte nutritive (se spune că sunt mai hrănitoare decât cartoful) – 100 g furnizează 100 de calorii, uşor digerabile, cu condiţia să fie consumate foarte coapte (nu prin procedee artificiale), echilibrante ale sistemului nervos, antiastenice.