Ingrediente
♦ 6 grămăjoare urzici
♦ 3 cepe potrivite
♦ 1,5 litri apă
♦ 2 linguri făină albă
♦ 2 linguri margarină vegetală
♦ 1 rădăcină hrean, mică
♦ 1 linguriţă de zahăr
♦ 1-2 picături de oţet
♦ 3 căţei usturoi
♦ sare, după gust
Preparare
Ceapa se curăţă, se taie în sferturi şi se pune într-un litru şi jumătate de apă rece cu sare, la fiert. Urzicile se spală bine, se curăţă de codiţe, apoi se adaugă în oala unde a fiert ceapa. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se strecoară, se trec prin sită (se pasează). Se pune oala din nou la fiert. Făina se desface cu apă şi se adaugă la crema de urzici împreună cu margarina. La sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit şi sare, după gust. Hreanul se curăţă, se rade pe partea măruntă a râzătoarei, se pun în el zahărul şi o picătură de oţet. Se presară pe crema de urzici înainte de-a o servi.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press