Carnea fiartă, rămasă de la rasol se dă prin maşină. Se rumeneşte cu o lingură de unt şi cu o ceapă tăiată mărunt. Deoparte se face din 1/2 lingură de unt, o lingura de făină, şi 2 ceşti de zeamă de carne, un sos de făină ceva mai gros. Se amestecă cu carnea, se adaugă 2 gălbenuşuri şi un praf de piper. Cantitatea de sos trebue potrivita atât cât să lege carnea, nu mai mult, căci altfel crochetele devin cleioase, fără frăgezime. Se lasă sa se răcească. Pe un fund de lemn se pregăteşte pesmetele. Se ia cu lingura cantităţi egale din compoziţie, se dau prin făină, se formează crocheté cam de aceeaşi mărime, se lasă pe fund. Se amestecă albuşul rămas, fără să fie bătut spumă, cu o linguriţă de untdelemn, una de apă, un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, se bat bine în pesmet, se pun la prăjit in untură fierbinte. Le rumenim la fel pe toate părţile. Se servesc ca garnitură la legume.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti