
Ingrediente:
pentru crochete: 1/2 kg. cartofi, 2 buc. morcov, 2 buc. rădăcină patrunjel, o conopidă mijlocie, 1 buc. ceapă, piper, boia dulce, verdeaţă tocată, sare, o lingură margarină vegetală, 200 ml ulei, o cană pesmet;
pentru sos: o căpăţână usturoi, 2 linguri muştar, o legătură de patrunjel verde, ulei, sare.
Mod de preparare:
Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se pasează cu furculiţa sau la mixer. Ceapa se taie mărunt şi se rumeneşte în ulei. Se încorporeaza în piureul de legume, apoi se adaugă condimentele şi verdeaţă tocată. Se formeaza crochete rotunde sau alungite – nu prea mari – şi se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc în uleiul încins bine, în care se adaugă margarina.
Sosul: usturoiul se pisează şi se amestecă bine cu muştarul şi patrunjelul tocat marunt. Se adaugă uleiul, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se sărează la urmă.
Mod de servire
Crochetele se pot servi cu garnitura de orez sau cartofi natur.
Reţete de post