
Ingrediente
1/5 kg dovlecei, 3 cepe potrivite, 2 morcovi, 3-4 linguri ulei, 1 lingură vegeta, 500 ml suc de roşii, 50 g lapte, 1 legătură mărar.
Mod de preparare
Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari se pun peste morcovi când aceştia sunt pe jumătate fierţi şi se mai dau în câteva clocote, adăugându-se şi laptele. Se pun la scurs într-o strecurătoare, avându-se grijă să nu se zdrobească. Când s-au răcit se aşază într-o tava de Jena. Din ceapă şi restul ingredientelor se face un sos care se toarnă peste dovlecei. Compoziţia se dă la cuptor 10-15 minute şi se garniseşte cu mărar tocat fin.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob