
Ingrediente
300 g nuci măcinate, 150 g fulgi de ovăz, 150 g fulgi de porumb, 2 cepe, 2 ardei graşi, 200 g brânză de vaci, 1 ţelina, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 căpăţână usturoi/ 4 ouă, 1 lingură vegeta, 3 linguri ulei.Mod de preparare
Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă, ulei şi vegeta. Când s-a răcit bine zarzavatul, se pun gălbenuşurile, nuca, fulgii, brânza, usturoiul pisat, verdeaţa tocată fin. Apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecând uşor. Copoziţia se dă la cuptor într-un vas de Jena (ori din teflon sau în tava de la aragaz), în prealabil uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, timp de 40-45 de minute. După ce s-a răcit, se taie în bucăţi pătrate şi se serveşte cu piure sau cartofi natur şi salate de sezon.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob