Ingrediente pentru 8 porţii de Foietaj cu şuncă şi caşcaval: 50 ml ulei, 500 g faină, 200 g margarină, 200 g caşcaval, 200 g şuncă, 30 g unt, 2 ouă, 10 g sare.
o Într-un vas se amestecă 100 ml apă, sarea şi uleiul, până când se dizolvă sarea. Apoi se adaugă 450 g făină amestecând până se formează un aluat omogen, care se va întinde pe masă. Margarina se amestecă cu restul de făină; se întinde peste foaia de aluat, după care se rulează şi se dă la rece.
o Se întinde aluatul şi se taie cu o formă în mai multe rondele. Caşcavalul şi şunca se feliază, având grijă să fie aproximativ de mărimea rondelelor.
o Într-o tavă ce a fost unsă cu unt se aşează rondelele de aluat, apoi caşcavalul, şunca, iar deasupra încă o rondea de aluat.
o Cu gălbenuşurile frecate cu puţină sare se ung pe deasupra rondelele din tavă, cu ajutorul unei pensule. Apoi se introduc la cuptor.